Turisme
El programa d’impuls al producte turístic experiencial obri el termini d’adhesions
La presentació del programa va comptar amb el cas d’èxit d’una empresa de calçat d’Elx que va incidir en els beneficis per a la marca i el potencial
Les empreses i artesans interessats es poden sumar abans del 30 de març per a beneficiar-se del finançament a través del Pla de Competivitat
14/03/2018

La Mancomunitat ha acollit la presentació del Programa d'impuls al producte de turisme experiencial, una de les línies de treball que s'estan desenvolupant el 2018 en el Pla de Competitivitat amb l’objectiu de dissenyar, promocionar i comercialitzar una oferta de turisme al voltant dels processos productius existents en la comarca. El president de la Mancomunitat, Vicent Gomar, destaca per la creació de productes d'àmbit comarcal capaços d'atraure nous fluxos turístics a la Vall d'Albaida. «L'any passat va ser el de cicloturisme amb la creació del Roda la Vall que enguany promocionem i comercialitzem i en 2018 ens centrarem en el turisme experiencial». El programa suposa una inversió aproximada de 90.000 euros en disseny, promoció i llançament d'una oferta d'àmbit comarcal.

Adreçat a empreses tant de tipus artesanal com a industrial disposades a obrir les seues instal·lacions productives per tal de mostrar al visitant el procés d'elaboració del seu producte mitjançant visites amb encant, com també als professionals que oferisquen experiències turístiques creatives de formació i aprenentatge a través de cursos i tallers. Igualment, tenen cabuda també en el projecte museus o espais d'interpretació que aporten activitats experiencials al visitant. Les empreses, professionals o museus interessats a formar part del programa hauran de sol·licitar l’adhesió abans del 30 de març.

El programa dissenyarà el producte a través d'una assistència tècnica individualitzada a cada empresa adherida que es complementarà amb un pla de formació turística impartit en col·laboració amb el CdT de València. Per a la promoció i distribució de l'oferta es crearà un audiovisual promocional, fullets i un web i s'engegarà un pla de comercialització que inclourà una campanya de publicitat en mitjans de comunicació i un fam-trip amb agències i prescriptores. A més, es preveu per al llançament del producte la programació per a la pròxima tardor d'un calendari de visites experiencials, baix el mateix format que el programa Obrim les portes de la Vall o el senderisme.

En la presentació es va presentar el cas d'èxit de Salvador Artesano d'Elx, dedicada a la fabricació de calçat que des de l'any 1981. El director de màrqueting, Julián Méndez, va exposar als assistents l'experiència de l’empresa, la dinàmica de visites, el procés d'adaptació i els beneficis que aporten al posicionament de la marca i va animar les empreses productives de la Vall d'Albaida a obrir les portes de les seues fàbriques als visitants i crear sinèrgies amb altres empreses amb visites combinades ja què «funcionen molt bé com a reclam turístic i el potencial de la Vall d’Albaida per a desenvolupar turisme industrial en la modalitat d'indústries vives és enorme».

Amparo Martínez, gerent del Pla destaca que «quan plasmem en un mapa la diversitat artesanal i industrial present en tota la comarca és fàcil veure l'enorme potencial de la comarca per a la creació d'un producte que connecta perfectament amb les tendències de consum turístic. Obrir les portes de les empreses als visitants per a mostrar-los els processos de producció de productes tan variats com el tèxtil, la cera, el vidre, l'embotit, l'agricultura bio, l'oli, la mel, el vi, cervesa i licors o els dolços típics constituïx un reclam per a l'arribada de visitants al territori».

Per la seua banda, Vicent Donat, secretari de Coeval, que col·labora en el desenvolupament del projecte, considera que «oferix l'oportunitat de crear un producte la potencialitat del qual ja va ser plasmada en el Pla Estratègic de Turisme comarcal fa uns anys, però no es va posar en marxa per falta de finançament. Ha arribat el moment d'engegar-ho i anime a les empreses productives de la comarca a adherir-se per a aconseguir una oferta que plasme tot el potencial creatiu de la Vall d’Albaida».

El Programa d'impuls al producte de turisme experiencial forma part del Pla de Competitivitat Turística de 2018  del qual participen a més de l'entitat comarcal, la Generalitat Valenciana a través de la Agència Valenciana del Turisme i la Diputació Provincial de València, a través del Patronat Provincial de Turisme.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30