• La Trobada d'Escoles en Valencià a Fontanars dels Alforins.
Cultura
Te la contem en menys de 2 minuts
Els mateixos que la Mancomunitat, que la subvenciona, i que enguany està també d’aniversari.
10.000 persones per a celebrar els 30 anys de festa per la llengua
12/04/2017

10.000 persones van omplir dissabte Fontanars. La Trobada d’Escoles en Valencià de la Vall d’Albadia complia 30 anys, els mateixos que la Mancomunitat que enguany està també d’aniversari i que subvenciona la festa de l’estima per la llengua.

Vicent Gomar, president de la Mancomunitat
Tenim l’obligació d’estar amb ells i ajudar-los en tot el que puguem dins del nostre xicotet pressupost per tal de fer front a aquests xicotets esdeveniments. Creiem que és fonamental recolzar en aquest cas a Fontanars que són pobles menuts, que necessiten ajuda de totes les institucions, i la Mancomunitat està ahi i també la coordinadora la tasca que estan fent cara a potència la nostra llengua, i a ficar en comú totes les iniciatives dels col·legis i instituts.

Els participants van poder disfrutar amb més d’un centenar de tallers, contacontes, partides de petanca i de pilota valenciana, tir a l’arc, danses populars, projeccions audiovisuals i actuacions musicals.

Josep Andrés, Escola Valenciana
Des de les 11:30h hem estat ja al poble de Fontanars fent activitats per la llegua i per donar a conéixer la nostra cultura i també el nostre patrimoni. [...]  També comptarem amb la presència de Dani Miquel que ens encisarà amb la seua actuació. La cercavila ha estat impressionant.

Una cercavila que ha comptat amb representants polítics en diferents institucions com també amb nombrosos alcaldes de la comarca i regidors que han volgut mostrar el seu suport a l’escola en valencià.

Julio Biosca, alcalde de Fontanars
Hem recuperat l’esperit de l’any 1989, que va ser la primera vegada que vàrem tindre la trobada d’escoles en valencià ací al nostre poble. Hem volgut donar-li eixa presència i eixa essència a la nostra cultura, rodejar-ho també dels oficis del nostre poble com han estat els calciners, els ferrers, i com podeu veure, tenim els carrers plens de la gent dels voltants de la comarca.

La Trobada tampoc s’ha oblidat de la literatura popular, amb l’exposició “Els Amics del Butoni, monstres valencians” ni de la riquesa ambiental de la zona gràcies a la mostra de flora Pintoresca de la Vall d’Albaida.

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30